Programma

 

17 december: Kerstconcert Resonanz, aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur

Entree: een vrije gift

Vocaal ensemble Resonanz bestaat uit een drietal sopranen, een viertal alten, drie tenoren en drie bassen van Marianne Willems.

Vanaf de beginjaren omvatte het repertoire nummers gespreid van de middeleeuwen tot in de 21ste eeuw: madrigalen en pop, romantische liederen en jazzy nummers en dat op een eigenzinnige manier want vaak opnieuw gearrangeerd door de dirigente passend bij het ensemble.

Door het gevarieerd programma schept Resonanz een sfeer van rust en bezinning, maar ook van opwinding en emotie, kortom een repertoire om van te genieten voor fijnproevers van muziek uit verschillende landen en streken en tijdperken uit de geschiedenis.

Elk jaar verzorgt het ensemble op verschillende intieme locaties een kerstconcert geselecteerd  uit het kerstrepertoire van verschillende landen en regio’s zoals Denemarken, Zweden, Silezië, Duitsland, Spanje , Mexico, Frankrijk enz…

 

17 mei: Burgerlijk Huwelijk (optie/besloten)

24 augustus: Burgerlijk Huwelijk (optie/besloten)

 

BIJ DE BUREN

Arno Adams, 13 januari, aanvang 20 uur, Theater Karroessel

reserveren via www.karroessel.nl

Het is een tijdje stil geweest rond Arno Adams. Na zijn laatste album ‘Vogel’ eind 2017 heeft hij nog maar weinig op het podium gestaan. Wel ontving hij in 2020 de Veldeke Oeuvre Priés. Ook draaide Felix Meurders in 2021 een tijd lang wekelijks z’n lied ‘Kus Mich Dan’ op NPO Radio 5. Dat leverde hem zelfs een notering op in de Evergreen Top 1000 van 2021.

Maar vanaf 2022 heeft hij de draad weer helemaal opgepakt en dat jaar twee albums uitgebracht. Allereerst ‘De Léon’s Farm Sessies’, een album dat al grotendeels in 2006 is opgenomen maar door omstandigheden op de plank is blijven liggen. En met Record Store Day verscheen de verzamel dubbel LP ‘Ut Is Wie Ut Is’ met daarop een selectie van Arno’s mooiste liedjes.

Ook live is Arno gelukkig weer terug. Hij wordt begeleid door Mike Roelofs op piano en Jo Didderen op contrabas. Dit trio voelt elkaar feilloos aan en weten samen een ultieme, warme sfeer te creëren.  En daarop gedijen de prachtige dialect liedjes van Arno het beste.